Bleu des Causses

Le Bleu des Causses, autrefois appelé Bleu d’Aveyron, est un fromage au lait cru, thermisé ou pasteurisé et entier de vache, à pâte persillée et à croûte naturelle, dont la zone de production couvre la quasi-totalité du département de l’Aveyron et une partie des départements du Gard, de l’Hérault, du Lot et de la Lozère, en région Occitanie.

En bouche, le Bleu des Causses a un goût franc et savoureux, avec des arômes caractéristiques de bleu. Il peut présenter une légère amertume sans piquant excessif ni excès de sel.

Le Bleu des Causses est affiné dans des caves d’affinages naturelles creusées dans des éboulis calcaires, exposées au Nord et parcourues de courants d’air frais et humide, permettant le développement du Bleu.

à propos

Další produkty ve stejné kategorii :


Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/fransyr.cz/www/fransyr.cz/wp-content/themes/Etivaz/single.php on line 58

Salát, sýry a růžová vína…

S blížícím se létem pro vás máme speciální odlehčenou degustaci. Budeme ochutnávat různé druhy salátů se sýry a párovat s růžovými víny!

Appenzeller

extra Charakteristika: Chuť: Degustace:

Párování sýrů a vína

Naučíme vás, jak ke každému vínu najít dokonale padnoucí sýr. Těšit se můžete na přednášku, 9 druhů sýrů a 6 druhů vín. Z důvodu omezeného počtu míst je nutná rezervace.

Ossau-Iraty

Charakteristika: Kontrolované označení původu Ossau-Iraty evokuje název dvou oblastí, ve kterých se tento sýr vyrábí, a to vrchol Pic du Midi d’Ossau (provincie Béarn) a dále rozsáhlou lesní plochu Forêt d’Iraty (Baskitsko). Je kulatý, váží 4 až 5 kg, hladký, bez děr, světle žluté barvy. Chuť: Stupeň zrání ovlivňuje rozmanité chuťové vlastnosti sýru Ossau-Iraty, nádech […]

Zrající Sklep

Rafinace je složitý biochemický proces, ale jednoduchým způsobem je to degradace fyzikálně-chemických složek (nebo enzymatického štěpení) tvarohu podle více či méně definované doby. Těmito složkami jsou proteiny, lipidy a uhlohydráty tvarohu, které dodávají sýru více či méně výraznou chuť a více či méně pružnou texturu v závislosti na vyrobeném sýru. Aby bylo možné tyto různé […]

Langres

Le Langres est un fromage au lait cru ou pasteurisé de vache, à pâte molle et à croûte lavée, originaire du plateau de Langres dans le département de la Haute-Marne dans la région Grand-Est. Sa zone de production définie par son cahier des charges s’étend sur le département de la Haute-Marne et sur quelques communes des […]

Miluje sýry a chce, aby je milovali i Češi.

Forbs 18.11.2015

Vieux Brugges

Le Brugge Vieux est un grand classique parmi les fromages. Pater familias depuis 1992, voilà vingt années qu’il est le senior de notre famille de Brugge Fromage. Le Brugge Vieux doit son nom au temps qu’il met pour s’affiner. Ce long processus d’affinage donne un fromage au goût véritablement relevé et généreux, marqué de petits […]

Sýr máme v DNA

Víkend 25.10.2019

Saint Félicien

Charakteristika: Saint-Félicien je menší sýr kulatého tvaru vážící 180 gramů. Kůrka bílé až slonovinové barvy je porostlá plísní. Chuť: Saint Félicien je smetanový a tudíž hladce měkký, mírně slaný s chutí po lískových oříšcích. Podle stupně zrání může být jemné nebo plnější chuti. Degustace: Na vyzrálosti sýru záleží, zda Saint-Félicien přijde na řadu na úvod […]